› 
 › 
про Розвиток земельних відносин

01:01

про Розвиток земельних відносин

Розвиток земельних відносин пов'язаний із зміною форм власності, перерозподілом земель, збільшенням кількості землекористувачів і власників землі. Дані умови потребують виконання значного обсягу агро- економічних обґрунтувань, технічних розрахунків, здійснення землевпорядних робіт, виготовлення картографічних матеріалів, юридичного посвідчення прав на земельні ділянки, їх державної реєстрації, створення відповідної законодавчої бази, забезпечення фінансування заходів.

Головне завдання полягає в тому, щоб за допомогою правових норм, фінансово-економічних важелів забезпечити проведення робіт з землеустрою, створити автоматизований державний банк даних про власників землі і землекористувачів, екологічний стан, напрями і структуру використання земельних ресурсів, підвищити відповідальність усіх суб‘єктів господарювання на землі за раціональне використання земель, якісний стан ґрунтів, визначити механізми механічного стимулювання, проведення заходів щодо захисту й відтворення продуктивної сили землі. Бо особливості даної сфери господарської діяльності не дозволяють використовувати, як наприклад в будівництві профнастил для огородження, грунтовні та далекоглядні засоби, бо земля єдине багатство України.

Ефективне розв‘язування проблем радикального поліпшення природокористування й охорони довкілля, в тому числі землекористування та охорони ґрунтів на нинішньому етапі неможливе без виваженої і послідовної політики у цій сфері, чіткї організації виконання намічених планів, програм та конкретних заходів, дієвого контролю за їх реалізацією, цільовим використанням виділених бюджетних коштів. При цьому необхідно застосувати гнучку систему як стимулюючих (фінансово-економічних), так і примусових (адміністративних) важелів та інструментів впливу на землевласників і землекористувачів, від яких насамперед і залежить ефективне використання земельних ресурсів.

Просмотров: 3080 | Добавил: | Теги: нормативна база, землеустрій, профіль | Рейтинг: 5.0/2

Обговорення про Розвиток земельних відносин - 26 Листопада 2011, коментарі та відгуки: