› 
 › 
Позитивний досвід з утеплення будинків від литовців

21:14

Позитивний досвід з утеплення будинків від литовців

3 квітня 2015 року в Мінрегіоні відбувся семінар з питань енергоефективності в якому Литовські урядовці поділилися позитивним досвідом з утеплення будинків. У семінарі взяли участь представники Мінрегіону, Держенергоефективності та уряду Литовської Республіки.



Голова Держенергоефективності Сергій Савчук презентував литовським урядовцям пріоритети сфери енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні.

Сергій Савчук звернув особливу увагу присутніх на розроблений Держенергоефективності і підтриманий Урядовим комітетом механізм стимулювання населення, зокрема індивідуальних будинків, ОСББ та житлово-комунальних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів в багато- та одноквартирних будинках. Реалізація такої програми дозволить населенню скоротити споживання енергетичних ресурсів в оселях до 50%.

У свою чергу заступник Міністра охорони довкілля Дайва Матонієне представила литовський досвід в сфері енергоефективності, зокрема у житлових будівлях. "За статистичними даними, у Литві житловий сектор споживає близько 27 % енергії, але в той же час саме він має найбільший потенціал енергозбереження - 48%. Тому ще з 1996 року в країні активно реалізовуються програми термомодернізації будівель", - підкреслила Д. Матонієне.

Також, Директор Агентства з енергоефективності в житловому секторі Литовської Республіки Валюс Сербента представив розгорнуту інформацію щодо фінансової моделі програми по термомодернізації багатоквартирних житлових будинків.

У ході заходу українська сторона виявила зацікавленість до нормативно-правової бази Литви в сфері енергоефективності та особливостями функціонування фонду з модернізації багатоквартирних будинків.

З результатами семінару сторони дійшли згоди щодо необхідності детального вивчення презентованого литовською стороною механізму модернізації багатоквартирних будинків і створення робочої групи із залученням українських та литовських експертів.

Мінрегіонбуд

Просмотров: 3146 | Добавил: | Теги: мінрегіон, енергоефективність, експерт | Рейтинг: 4.5/2

Обговорення Позитивний досвід з утеплення будинків від литовців - 7 Квітня 2015, коментарі та відгуки: