› 
 › 
Планують обов’язкове проектування різнорівневих розв’язок

09:01

Планують обов’язкове проектування різнорівневих розв’язок

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує запровадити обов’язкове проектування різнорівневих розв’язок на найбільш інтенсивних трасах.

фото https://www.facebook.com/groups/226693867830236/Фото https://www.facebook.com/groups/226693867830236/

Для запобігання аварій на трасах, що відбуваються під час виконання лівого повороту через зустрічний потік машин єксперти планують внести зімни до нормативних документів з проектування розв'язок. Проблему бачуть у тому, що зараз при влаштуванні таких поворотів ніяк не враховуються параметри щільності руху. Тому в нових змінах у ДБН щодо автомобільних доріг загального користування плануємо обмежити влаштування лівих поворотів на ділянках з високою інтенсивністю руху та передбачити в цих місцях обов’язкове проектування різнорівневих розв’язок. Все для запобігання аварій на дорогах.

А саме, пропонується передбачати облаштування лівих поворотів лише на ділянках доріг з інтенсивністю до 20 тис. автомобілів на добу. В той же час на швидкісних трасах (дороги категорії 1-б) з інтенсивністю руху понад 20 тис. автомобілів – обов’язково облаштовувати різнорівневі розв’язки.

Мінрегіонбуд України пропонує внести ці зміни у державні будівельні норми щодо проектування автомобільних доріг загального користування (ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво» - Завантажити).

Проект змін до ДБН розробляється ДП «ДерждорНДІ».



Просмотров: 960 | Добавил: | Теги: автомобільні дороги, Зміна, пропозиції | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення Планують обов’язкове проектування різнорівневих розв’язок - 14 Листопада 2018, коментарі та відгуки: