› 
 › 
Дитяча кімната для дошкільнят

01:10

Дитяча кімната для дошкільнят

В першу чергу дитяча кімната - це приміщення, яке виконує в один і той же час кілька важливих функцій: спальня, офіс, кімната відпочинку, спортзал й ігротека. Тому важливо створити в дитячій подібний органічний для малюка інтер'єр, щоб йому незалежно від віку було постійно комфортно і зручно перебувати на власній території. Оскільки дитяча вважається багатофункціональною кімнатою, то в ній потрібно виділити такі зони: місце для відпочинку і спальне місце (зона відпочинку), місце для ігор та занять (робоча зона), місце для зберігання іграшок та речей. При виборі дизайну приміщення важливо врахувати вік та стать дитини, відповідний набір меблів, розосередження простору на зони. І це все має бути абсолютно природно. Малюкові потрібно більше місця для ігор і відпочинку, а в міру дорослішання зростає площа робочої зони. Виходить, що дитяча змінюється одночасно зі своїм жителем.

Інтер'єр дитячої, а саме кількість меблів, залежності в першу чергу від площі кімнати. Однак оформлюючи навіть маленьке приміщення зі смаком та любов'ю вийде зручне та комфортне середовище для дитини. Лікарі радять виділяти дитині особисту кімнату у віці від 2-ох років. А тому слід так продумати інтер'єр, щоб його можна було коригувати, без значних витрат, по мірі зростання малюка.

Якщо спочатку власного життя малюк потребує постійної уваги і турботи, то через пару років йому вже потрібен якийсь час проводити самостійно. У цей він може грати чи спати, або просто відпочити від дорослих у своєму просторі.

Цікавим вирішенням проблеми "дорослішання" кімнати може бути встановлення меблі-трансформери, що змінюються відповідно до потреб. Такі ліжка та дивани можуть видовжуватися, а столи та тумби модифікуватися одночасно з їх власниками. Малюкові дошкільного віку потрібно не так багато меблів - ліжко для сну, шафа для одягу, стіл та дитячі стільчики, скриньки для іграшок і книжок. Незважаючи на те, що меблів потрібно небагато, їх слід вибирати дуже уважно. Висувають вимоги екологічності та високої якість матеріалів, з яких зроблені меблі, а ще їх надійність, міцність та здатність відмінно переносити вологе прибирання. Дошкільний вік - саме безтурботний час у житті людини. Адже сон, їжа та прогулянки - основні заняття в цьому віці. Такий життєвий ритм має вирішальне значення у формуванні інтер'єру кімнати і її функціональне зонування. Виділяють дві основні зони - зона відпочинку та зона ігор. А місця для ігор в цьому віці потрібно виділити достатньо.

Оформлення дитячої для малюків: всі меблі розмішують по периметру, а вільний простір займе ігрова зона. Це дозволить максимум виділити місце в приміщенні для ігор. Або можливий роздільний варіант зонування: коли ігрову зону розміщують в самому освітленому місці кімнати, а зону відпочинку та сну - у комфортному кутку кімнати.

Для покриття підлоги застосовують тільки екологічно чисті, високоякісні і комфортні для прибирання матеріали (паркет, ламінат, килимове покриття). Інколи можна обрати і лінолеум, але лише гарної якості. Зараз популярне килимове покриття. Воно тепле і не викликає у дітей алергії. Застилаючи зону ігор потрібно потрібно враховувати, що діти люблять грати сидячи або лежачи на підлозі. Тому вдалим кроком буде додати яскравих декоративних подушок - на яких зручно сидіти і додасться цікавинка до інтер'єру дитячої кімнати.

Таким чином обирають і меблі для дітей (безпечні, комфортні та надійні). На м'які меблі рекомендують одягаються чохли розмальовані у тему дизайну кімнати, а за необхідності їх можна зняти та ретельно випрати. Дуже важливу роль при проектуванні внутрішнього інтер'єру зручним має колірна палітра, в якій буде оформлена дитяча. Найбільш вдалими будуть м'які пастельні та світлі кольори, не бажано обирати насичених тони та чорні тони, вони негативно діють на психіку та самопочуття малюка. Стіни рекомендують обробляти у природні тони, а найбільш доступну для дитини зону, або окрему стіну рекомендують виділити для творчих результатів дитини.

Багато років дуже серйозним чинником при оформленні простору дитячої кімнати вважають освітлення, яке має бути безпечним, надійним та забезпечувати актуальні потреби малюка у всій кімнаті та особливо в ігровій зоні. Наразі ринок пропонує джерела освітлення широкого діапазону: люстри, стельові освітлювальні прилади, бра, нічники. дуже легко підібрати дизайн освітлювальних пристроїв відповідно до теми дитячій кімнаті.

Створюючи дитячу для власного малюка, наповнюйте її комфортними та гарними речами і не турбуйтеся, що щось може розбитися. Головне - це Ваш малюк, та його самопочуття у власній кімнаті, як повноправного та серйозного власника.

Просмотров: 3301 | Добавил: | Теги: Дизайн, дитяча, інтер'єр, меблі | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення Дитяча кімната для дошкільнят - 22 Травня 2012, коментарі та відгуки: