› 
 › 
Роз’яснення щодо врахування вартості будівельних матеріалів поставки замовника при визначенні вартості будівництва

12:45

Роз’яснення щодо врахування вартості будівельних матеріалів поставки замовника при визначенні вартості будівництва

Згідно пунктів 56-59 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду (субпідряду) в капітальному будівництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2005р. № 668, рішення про порядок забезпечення будівництва матеріалами приймається сторонами при укладенні договору підряду. Якщо за умовами договору замовник бере зобов’язання забезпечити поставку матеріальних ресурсів, це зобов’язання відбивається в додатку до договору «Графік передачі будівельних матеріалів, конструкцій, виробів». У графіку передачі наводиться перелік будівельних матеріалів, конструкцій, виробів, кількість ресурсів, терміни передачі, місце передачі, інші умови.

Відповідно до спільного листа Міністерства фінансів України від 06.04.98 № 03-404/607, Державної податкової адміністрації України від 06.04.98 № 3743/10/16-1101 і Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 6.06.98 № 8/4-87 вартість матеріалів поставки замовника, які вкладені в будівництво, включається в обсяг виконаних робіт за фактичною вартістю їх придбання (примірна форма КБ-2в «Акт приймання виконаних будівельних робіт») та віднімається замовником при оплаті за виконаний обсяг робіт (примірна форма № КБ-3 «Довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати»).

За матеріалами мінрегіонбуду.

Просмотров: 3112 | Добавил: | Теги: роз'яснення, мінрегіонбуд | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення Роз’яснення щодо врахування вартості будівельних матеріалів поставки замовника при визначенні вартості будівництва - 23 Січня 2013, коментарі та відгуки: