› 
 › 
В Україні вже змінили площу нерухомості, що не оподатковуватиметься

10:57

В Україні вже змінили площу нерухомості, що не оподатковуватиметься

Верховна Рада у ході розгляду в другому читанні проекту Податкового кодексу України збільшила межі площі нерухомості, яка не буде обкладатися податком: для квартир — із 100 до 120 квадратних метрів, для житлових будинків — із 200 до 250 квадратних метрів. Відповідна норма міститься в прийнятій парламентом 226 голосами у другому читанні статті 265 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» розділу 12 проекту Податкового кодексу України.

У ній уточнюється, що базою оподаткування є загальна площа об'єкту житлової нерухомості.

До переліку об'єктів, що не обкладаються податком, внесені: один об'єкт житлової нерухомості, що належить сім'ям, які виховують трьох і більше дітей (включаючи усиновлених); гуртожитки; не більше одного садового і дачного будинку на одного платника податків, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, ставки податку встановлюються сільською, селищною або міськрадою за 1 квадратний метр загальної площі об'єкту житлової нерухомості. Зокрема, для квартир загальною площею не більше 240 квадратних метрів і будинків не більше 500 квадратних метрів ставки не можуть перевищувати 1% від мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року; для квартир загальною площею понад 240 квадратних метрів і будинків понад 500 квадратних метрів — 2,7% від мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року.

У ході розгляду цієї статті глава комітету Ради з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник повідомив про пропозицію комітету перенести введення даного податку на 2012 рік, щоб за 2011 рік опрацювати Єдиний реєстр нерухомості і прописати норми адміністрування цього податку.

Згідно з перехідними положеннями Податкового кодексу, у разі остаточного прийняття проекту документа стаття 265 набуде чинності з 1 січня 2012 року.

Як повідомлялося, парламент 7 жовтня підтримав у першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом Міністрів.

Просмотров: 3298 | Добавил: | Теги: податковий кодекс | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення В Україні вже змінили площу нерухомості, що не оподатковуватиметься - 29 Листопада 2010, коментарі та відгуки:

2010-12-10 Спам
1. NationalBeobachter
Хотелось бы ещё получить уточнение - этот податок будет стягиваться ежегодно или ежемесячно (в обозначенных выше суммах) и на какой счёт будет зачисляться?... :)
Ответ: