Підготовка до будівництва - Особливості планування будинку.
Перш ніж почати будувати будинок, забудовникові слід встановити, яка мінімальна корисна опалювальна площа йому потрібна. Для орієнтовного її визначення виходять з даних, отриманих на практиці. Встановлено, що для різних сімей потрібні будівлі з наступною корисною опалювальною площею:
Визначаючи потрібну корисну опалювальну площу, забудовник повинен мати на увазі, що чим більше ця площа, тим дешевше стає її одиниця — квадратний метр. Вартість квадратного метра житлової площі в трикімнатному будинку приблизно на 25%, а в двокімнатному на 15% Дешевше, ніж в однокімнатному будинку. Забудовник повинен визначити також розмір неопалювальної корисної площі (сіни, комори, веранди), прибудовою, що є в основному, до будинку. Розміри площ таких приміщень залежать від кліматичної зони і місця будівництва: у крупному місті, робочому або дачному селищі або в сільській місцевості. У будинку, що будується в крупному місті, забудовникові досить мати невеликі (5—6 м. кв.) сіни або закриту веранду з маленькими коморами в них. Наступне питання, яке повинен вирішити забудовник, це розміри кімнат і їх розташування. При визначенні розмірів кімнат треба керуватися призначенням і меблюванням їх. Маючи план будинку, можна вирізувати з паперу меблі у відповідному масштабі і розташувати її на плані або можна скористатись комп’ютером, де можна в спеціальних програмах побудувати свій будинок. При цьому необхідно дотримувати норми ширини проходів між меблями, рекомендовані Академією архітектури. Розмір кухні встановлюється залежно від величини сім'ї і можливості використовувати кухню як їдальні. При споруді будинку у великому місті для невеликої сім'ї площу кухні роблять мінімальною — 4 — 5 м. кв. | |
Просмотров: 2523 | | |
Коментарі до Підготовка до будівництва - Особливості планування будинку., обговорення та відгуки: | |