› 
 › 
Оновлено ДБН В.2.5-24. Електрична кабельна система опалення

18:34

Оновлено ДБН В.2.5-24. Електрична кабельна система опалення



Швидкий розвиток в Україні та світі різноманітних електричних кабельних систем опалення та комфортного підігріву підлоги сприяли необхідності перегляду ДБН В.2.5-24:2003 та створенню його нової редакції. За останні роки прийняті відповідні світові та європейські норми й стандарти, що унормовують застосування електричних кабельних систем як з технічних, так і з санітарно-гігієнічних питань. Ці норми та стандарти опрацьовані та адаптовані в новій редакції ДБН В.2.5-24:2012 відповідно до діючих будівельних норм, стандартів та інших нормативних документів. Перелік опрацьованих світових та європейських документів наведено у бібліографії.

Основними суттєвими змінами нової редакції ДБН стало унормування сучасних різновидів нагрівальних кабелів у вигляді плоских конструкцій з нагрівальними елементами - нагрівальних матів, нагрівальних плівок тощо. Суттєво розширене нормування щодо стінових електричних кабельних систем опалення. Уточнені та розширені вимоги до комфортного підігріву підлоги ("тепла підлога"). Нормовано новий підвид акумуляційної системи кабельного опалення - система з блокуванням електроживлення лише впродовж пікового навантаження електромережі. Нормована нова методика визначення параметрів акумуляційної системи кабельного опалення для житлових будинків. Уточнено в розділі "Енергоефективність", що системи електричного опалення, які приєднані до джерел поновлюваної енергії, допускається застосовувати без технічного та економічного обґрунтування.

У новій редакції збережена стилістика нормування. Для визначення обов'язковості виконання вимог цих Норм використані слова "повинно", "слід". Слова "як правило" означають, що дана вимога є переважаючою, а відступ від неї повинен бути обґрунтованим. Слово "рекомендується" означає, що дане рішення є одним із кращих, але не обов'язковим для виконання. Слово "допускається" означає, що дане рішення застосовують як виняток, наприклад, унаслідок обмеженої можливості застосування інших рішень. Завантажити ДБН В.2.5-24:2012. Електрична кабельна система опалення

Просмотров: 2404 | Добавил: | Теги: Зміна, оновлення, ДБН, ДБН В.2.5-24:2012 | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення Оновлено ДБН В.2.5-24. Електрична кабельна система опалення - 28 Листопада 2012, коментарі та відгуки: