Абетка будівельника - це словник будівельних термінів, що опубліковані у будівельних нормативах. Терміни що вживаються в ДБН, ДСТУ та інших документах, представлені у цьому каталозі містять визначення, російський або англійський переклад та ілюстрації. Терміни містять посилання на нормативні документи в яких згадуються.

Популярні Будівельні терміни:

Прядильно - крутильна машина
(переглядів 249)
Поле допуску повного торцевого биття
(переглядів 249)
Коефіцієнт обороту круп`яного зерна
(переглядів 249)
Поле сумарного допуску форми та розташування
(переглядів 249)
Камера тепла та вологи
(переглядів 249)
Камера тепла, вологи та грибоутворення
(переглядів 249)
Камера холоду
(переглядів 249)
Екологічне благополуччя водного об`єкта
(переглядів 249)
Машина для вироблення плиткового шоколаду
(переглядів 249)
Початкове положення спряжених конусів
(переглядів 249)
Модулювальне коливання хвиля
(переглядів 249)
Прилегле коло
(переглядів 249)
Мостовий вхід
(переглядів 249)
Періодичність одноразового перевищення розрахункової інтенсивності дощу
(переглядів 249)
Радіус западини різьби r
(переглядів 249)
Рейкова підкладка нероздільного скріплення
(переглядів 249)
Ротаційно - карамелеформувальна машина
(переглядів 249)
Сигнал дозволу
(переглядів 249)
Система допусків конусів
(переглядів 249)
Система керування стабілізатором літака
(переглядів 249)
Система радіозв`язку з інформаційним зворотним зв`язком і безперервним передаванням
(переглядів 249)
Стосова ливарна форма
(переглядів 249)
Стругова установка для пологих пластів
(переглядів 249)
Сушильний апарат
(переглядів 249)

Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

« 1 2 ... 1401 1402 1403 1404 1405 ... 1407 1408 »
Будинок одноквартирний сільський - це одноквартирний житловий будинок, розташований на земельній ділянці у сільській місцевості разом зі спорудами господарського призначення, садом і городом.
Будинок одноквартирний міський - це одноквартирний житловий будинок, розташований на земельній ділянці у міський місцевості в який як правило вимагається розвинений склад інженерного обладнання, та можуть бути визнач ... Читати далі »
Будинок житловий одноквартирний - це будинок, що складається з окремої квартири (автономного житлового блоку), включає комплекс приміщень, призначених для індивідуального і/або одно сімейного заселення мешканців, при ... Читати далі »
Блок житловий автономний - це житловий блок, що має самостійні інженерні системи і індивідуальні підключення до зовнішніх мереж, не має загальних з сусідніми житловими блоками горищ, підпіль, шахт комунікацій, ... Читати далі »
Балкон - це виступаюча з площини стіни фасаду обгороджена площадка, що служить для відпочинку влітку або для підсилення архітектурної виразності будівлі.
Альтанка прибудована - це різновид альтанки зв’язаної з будинком входом до одного з приміщень будинку або критим переходом.
Альтанка - це відкрита споруда на присадибній ділянці з навісом з функціями відпочинку або відкритої столової.
Кладка анкерна - це Кладка, в якій передбачено анкерування будівельних елементів із залізобетону або арматури у вертикальному і горизонтальному напрям ... Читати далі »
Пам'ятка культурної спадщини - це Об'єкт культурної спадщини, який занесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток України [Закон України "Про охорону кул ... Читати далі »
Постільна грань - це Верхня або нижня грань елемента кладки, укладеного у відповідному порядку
Охоронювані археологічні території - це Топографічно визначені території чи водні об'єкти, в яких містяться об'єкти культурної спадщини або можлива їх наявність, оголошені охоронюваними ... Читати далі »
Кладка кам'яна армована - це Кладка, в якій знаходяться прутки або сітки, занурені в розчин або бетон, що створює опір впливам на основі взаємодії всіх компоне ... Читати далі »
Автостоянка - це розміщуване в межах будинку, в прибудові до нього або в окремій споруді приміщення, призначене для зберігання або парковки автомобілів, не обладнане для їх ремонту або технічного о ... Читати далі »
Функціональне використання (призначення) території - це Використання території за переважними функціями (багатофункціональна, громадська, житлова, промислова тощо), що існує або встановлюється містобудівною документацією, та наявність і ... Читати далі »
Планувальна структура території - це Визначене на плані (кресленні) розташування основних структурних елементів планування території, червоних ліній та інших меж (громадських центрів, мікрорайонів, кварталів, ландшафт ... Читати далі »