Абетка будівельника - це словник будівельних термінів, що опубліковані у будівельних нормативах. Терміни що вживаються в ДБН, ДСТУ та інших документах, представлені у цьому каталозі містять визначення, російський або англійський переклад та ілюстрації. Терміни містять посилання на нормативні документи в яких згадуються.

Популярні Будівельні терміни:

Радіотехнічний сигнал з послабленням несівного коливання
(переглядів 247)
Прикінцева станція системи передавання ( еззк )
(переглядів 247)
Зливний отвір корпусу підшипника ковзання
(переглядів 247)
Іммобілізація обігових коштів
(переглядів 247)
Функційно - вартісний аналіз
(переглядів 247)
Час перерв у роботі устаткування
(переглядів 247)
Землі лісового фонду
(переглядів 247)
Коронка
(переглядів 247)
Крок контактів з`єднувача
(переглядів 247)
Максимум навантаження енергосистеми
(переглядів 247)
Петляста звивистість вовни
(переглядів 247)
Родина типів лісу
(переглядів 247)
Розмірний модуль
(переглядів 247)
Схема розташовання контактів з`єднувача
(переглядів 247)
Типологія лісу
(переглядів 247)
Чутливість параметрів моделі стоку
(переглядів 247)
Повнота ремонту
(переглядів 247)
Перфострічка
(переглядів 247)
Значення величини неспрацьовування комутаційного апарата
(переглядів 247)
(N)-з`єднання
(переглядів 247)
Адміністративне керування взаємодією
(переглядів 247)
Змушувальна сила момент
(переглядів 247)
Дозрівання пива
(переглядів 247)
Комбайн, який працює з рами конвеєра
(переглядів 247)

Виберіть літеру для пошуку будівельних термінів:

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

Будівельний майданчик - це виробнича територія, яка виділяється в установленому порядку для розміщення об'єктів, що будуються, а також машин, матеріалів, конструкцій, комунікацій, виробничих і санітарно-побу ... Читати далі »
Будівельне виробництво - це Взаємопов'язаний комплекс трудових процесів і виробничих стосунків, спрямований на створення будівельної продукції.
Фронт робіт - це Частина будівельного об'єкта, яка надається колективу виконавців для виконання доручених йому робіт і є придатною за обсягами та умовами праці.
Проект виконання робіт - це вид проектно-технологічної документації, що розроблюється на основі робочої документації виконавцями робіт або на їх замовлення, я ... Читати далі »
проект організації будівництва - це Вид проектно-технологічної документації у складі затверджуваної частини проектної документації, яка містить укрупнено розроблені р ... Читати далі »
Проектно-технологічна документація - це документація, яка містить рішення з організації і технології будівництва об'єкта. До ПТД відносяться проекти організації будівництва ( ... Читати далі »
Приховані роботи - це роботи з будівництва об'єкта, результати яких закриваються подальшими роботами і потребують перед цим підтвердження їх відповідності вимогам проектної документації, стандартів, буд ... Читати далі »
Підготовчий період - це Період виконання позамайданчикових та внутрішньомайданчикових підготовчих робіт до будівництва об'єкта.
моніторинг будови - це Натурні спостереження технічного стану об'єкта будівництва, прилеглої забудови, екологічної ситуації (зокрема, геологічної та гідрогеологічної) на прилеглій території з метою виявл ... Читати далі »
комплексна безпека будівництва - це Сукупність різновидів безпеки, яких дотримуються в процесі будівництва: техногенна та пожежна безпека будованого об'єкта і прилеглої забудови, безпека праці, безпека осіб, що переб ... Читати далі »
захватка - це Одна з робочих ділянок, на які розбивається об'єкт будівництва для послідовного виконання на них певної сукупності будівельно-монтажних процесів; кожна захватка послідовно використ ... Читати далі »
Уточнена модель пожежі - це Температурний режим пожежі, що враховує збереження балансу маси та енергії
Міцність кладки на зсув - це Міцність кладки при дії сил зсуву
Теплові впливи - це Впливи на конструкцію, що визначаються поглинутим тепловим потоком в окремих конструкціях.
Аналіз конструкції (під час пожежі) - це Теплотехнічний та статичний розрахунки окремої конструкції конструктивної системи під час пожежі, за яких конструкція вважається відокремленою з відповідними опорними та граничними ... Читати далі »