Детальний план території

👉 Визначення:

Детальний план території - містобудівна документація, що розробляється для планування організації та розвитку території, для окремих районів, мікрорайонів, кварталів та районів реконструкції існуючої забудови населених пунктів.

Його метою є визначення планувальної організації і функціонального призначення, просторової композиції і параметрів забудови та ландшафтної організації кварталу, мікрорайону, іншої частини території населеного пункту, призначених для комплексної забудови чи реконструкції.

Детальним планом території визначаються:

  • функціональне призначення, режим та параметри забудови однієї чи декількох земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;
  • містобудівні умови та обмеження (у разі відсутності плану зонування території) або уточнення містобудівних умов та обмежень згідно із планом зонування території;
  • принципи планувально-просторової організації забудови;
  • потребу в підприємствах і закладах обслуговування населення, місце їх розташування;
  • порядок організації транспортного і пішохідного руху;
  • порядок комплексного благоустрою та озеленення, потребу у формуванні екомережі;
  • доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови;
  • черговість та обсяги інженерної підготовки території;
  • червоні лінії та лінії регулювання забудови;
  • систему інженерних мереж;
  • межі прибережних захисних смуг і пляжних зон водних об’єктів (у разі відсутності плану зонування території).


      В межах населеного пункту детальний план уточнює положення генерального плану населеного пункту та визначає планувальну організацію і розвиток частини території. В такому випадку детальний план розглядається і затверджується виконавчим органом сільської, селищної, міської ради протягом 30 днів з дня його подання, а за відсутності плану зонування території - відповідною сільською, селищною, міською радою.

      Детальний план може бути розроблений і на територію за межами населеного пункту. У такому разі план розглядається і затверджується відповідною районною державною адміністрацією в аналогічний строк.

      Рішення про розроблення детального плану певної території одночасно є рішенням про комплексну забудову цієї території.

      На підставі та з урахуванням положень затвердженого детального плану території може розроблятися проект землеустрою щодо впорядкування цієї території для містобудівних потреб, який після його затвердження стає невід’ємною частиною детального плану території.

      Як і інша містобудівна документація, детальний план території містить у своєму складі як графічні, так і текстові матеріали, які не підлягають експертизі.

      За умови відповідності генеральному плану населеного пункту та плану зонування території можливе внесення змін до детального плану території.

      Референси:

      "Детальний план території" згадується у нормативному документі ЗАКОН УКРАЇНИ Про регулювання містобудівної діяльності. Теги: документація, ЗУ прмд, план. Довжина тлумачення терміну: 3027 символів.
 › 
Просмотров: 4188 | | Рейтинг: 5.0/2
Фразу додано 2012-08-25 та оновлено . Відповідно пройшло днів - 4.

❔ Де згадується Детальний план території?

"Детальний план території" згадується у нормативному документі ЗАКОН УКРАЇНИ Про регулювання містобудівної діяльності.

❔ Яким чином зібрано цю інформацію?

Редакторський колектив сайту збирав інформацію про "Детальний план території" з відкритих джерел в мережі інтернет та в нормативній літературі. На сторінці ви знайдете вказівки на джерело.

Термін Детальний план території відноситься до категорії літера "Д", згадується у документі ЗАКОН УКРАЇНИ Про регулювання містобудівної діяльності.

Ключові слова сторінки: документація, ЗУ прмд, план.

У "словнику будівельника" є такий термін: Димохід
вертикальний канал прямокутного або круглого перерізу для створення тяги та відведення димових газів від димовідводу або теплогенератора (котла), печі нагору в атмосферу.

👉Суміжні терміни

Також прогляньте схожі технічні визначення з ЗАКОН УКРАЇНИ Про регулювання містобудівної діяльності:

👉Абетка Термінів

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

👉Додаткова інформація: