› 
 › 
Вибір шпалер для передпокою

18:23

Вибір шпалер для передпокою

Стіни займають частину передпокою, тому важливим є нормальний зовнішній вигляд. Саме стіни формують відносний тон оформлення всього приміщення і на сприйняття інтер'єру впливають також. Обклеювання стін у передпокої шпалерами є найбільш простим і ефективним способом їх обробки. Цей варіант можна реалізувати самостійно - приваблива особливість. Складність техніки обклеювання різних шпалер - буде різною. Розглянемо найбільш оптимальні шпалери для передпокою.

Сучасні шпалери випускають на тканинній, паперовій і полімерної (флізеліновій) основі. Шпалери виконують загалом декоративну функцію: маскують дефекти в стінах, прикрашають інтер'єр. Деякі види обоев можуть виконувати звукоізоляційну функцію. Сьогодні широкий асортимент шпалер для передпокою дозволяє задовольнити найвибагливіші Ваші дизайнерські вимоги.

Шпалери для прихожої можна вибрати у різних варіаціях: від однотонних чи з малюнками (дрібним або великим), рельєфних чи гладких, під фарбування або з можливістю їх мити. Наприклад, флізелінові або шпалери з простим малюнком легше клеїти самостійно. Якщо інтер'єр повинен бути багатий і мати оригінальним вигляд - краще вибрати шпалери зі складним малюнком або важкі та доручити їх поклейку професіональним робітникам.

 велику роль грає Оздоблення стін у передпокою Тяжелые тканевые обои помогут создать эффектный интерьер с вычурным рисунком оригинальной прихожая разные обои совместить

Паперові шпалери для передпокою

Популярністю користуються найбільше паперові шпалери. Вони коштують порівняно дешево, прості в процесі виконання поклейки та відповідають екологічним стандартам. До недоліків відносять їх недовговічність - максимум гарантують 10 років служби. Але невисока вартість цей недолік повністю компенсує. Їх невисока міцність є більш суттєвим недоліком шпалер, вразливість до механічних впливів і неможливість застосування у вологих приміщеннях. Оскільки передпокій не назвеш приміщенням з високою вологістю, то вибір паперових шпалер для передпокою є виправданим.

Паперові шпалери на ринку буд.матеріалів є таких видів:
- Одношарові;
- Двошарові (симплекс і дуплекс відповідно).

Технологія поклейки cимплекс шпалер досить складна, так як папір швидко намокає, втрачає жорсткість і деформується під впливом клею. Дуплекс має властивість гасити звукові коливання. Його поверхневий шар може мати рельєфну текстуру, тиснену та з ефектом оксамиту (флокові). Ще одним різновидом шпалерів-дуплекс є фото-шпалери із зображенням пейзажів або репродукціями відомих картин.

можно создать красивые композиции в интерьере С помощью бумажных обоев Бумажные обои с изображением улиц Венеции дуплекс в прихожей

Текстильні шпалери для передпокою

Якщо потрібно, щоб простір передпокою мав ефектний вигляд, віддайте перевагу вибору текстильним шпалерам. Текстильні шпалери являють собою паперове полотно, ламіноване натуральною тканиною або спеціальними нитками з натуральних або змішаних технічно волокон (бавовняних, віскозних або лляних).

Такі шпалери володіють підвищеними характеристиками звуко- і теплоізоляції, відзначають їх світлостійкість. Технологія наклеювання їх не вимага підгонки по малюнку, а текстура полотна по краю забезпечує непомітне з'єднання смуг між собою й імітацію безшовної суцільної тканинної поверхні стіни.

вариант обоев тканевых в классическом стиле У тканевых обоев очень красивая и богатая фактура

Флізелинові шпалери для передпокою

Вибір шпалер для оформлення передпокою можна зупинити на флізелінових шпалерах. В їх основі лежить компонент флізелін - спресовані текстильні, синтетичні або целюлозні волокна. Флізелін має такі властивості: пропускає повітря, міцний, пластичний, не розмокає. Флізеліновими шпалерами можливо обклеювати необроблені стіні, фактура полотна маскуює дрібні тріщини і невеликі нерівності.

Поверхня шпалер виглядає шорсткою через різні волокна на ній. Після малярних робіт малюнок шпалер стає більш глибокий і виразний. За технологією наносити клей на флізелінові шпалери потреби не має, клей наносять відразу на стіну, а потім обережними розміреними рухами прикладають полотно шпалер. Флізелінові шпалери клеять на всі види штукатурки, гіпсокартонні листи, пористі бетонні блоки, панелі ДСП і дерево. Потрібно звернути увагу на колір рідної-стіни, бо їх основа прозора і можливе просвічування.

Флизелиновые обои в прихожей На фото видна рельєфна фактура тканевых обоев в прихожей

Шпалери під фарбування в передпокою

Тим хто хоче легко оновлювати інтер'єр приміщень без особливих витрат сил, часу і фінансів, може обрати до передпокою шпалери під фарбування. Вони значно спрощують ремонтні роботи: за потреби достатньо перефарбувати покриття у потрібний колір.

Крім цього, легко усувати і дрібні артефакти, недоліки, що з'являються з часом від механічної чи хімічної дії: легше пофарбувати стіну, ніж переклеяти. У шпалер придатних до фарбування підвищена міцність полотна. Після наклеювання на стіни їм надають колір. Допускається фарбування їх акриловою, водно-дисперсійною або латексною фарбою. Шпалери рекомендують виробники фарбувати не більше одного разу на рік. Витримують шпалери до п'яти перефарбовувань.

еще не окрашенные обои под покраскуРовный и красивый цвет стен создать при помощи краски

Вінілові шпалери для передпокою

Для передпокою вінілові шпалери також підійдуть. Вони двошарові, де їх основою служить флізелін, а верхній шар зроблений з полівінілхлориду. Вінілові шпалери добре маскує вади на поверхнях стін через свою більш щільну структуру, ніж у паперових. Переваги: еластичність, світлостійкість, декоративність, висока щільність, водонепроникність верхнього шару і відповідно стійкість до миття (гарна здатність для сімей з маленькими дітьми :-).

Недоліки, що значно ускладнюють роботу з ними: значна товщина і коефіцієнт лінійного розтягування. Вінілові шпалери при нанесенні клею значно розтягуються, та сильно стискаються при висиханні, це може спричинити розбіжності швів між полотнами. Також вінілові шпалери слід використовувати у приміщеннях їх стабільною температурою, бо вони погано переносять перепади температури. Для обклеювання елементів мережі опалення не рекомендується.

За здатністю відштовхувати воду вінілові шпалери діляться на:
- Вологостійкі (піддаються обережному протирання вологою тканиною або сухою м'якою щіткою);
- Миються (допускається легка чистка вологою щіткою);
- Супермиючі (не бояться миття навіть миючими засобами).

Особливістю такого оздоблювального матеріалу - для проклейки слід використовувати спеціальний вид клеї, щоб він швидко схоплюються, був в'язким, здатним витримувати велику вагу. На ринку представлені різні види клею. До ваших потреб спеціальний вініловий, який наносять на шпалери і на стіну, або універсальний клей для шпалер. Спеціальний клей слід використовувати для унікальних випадків згідно інструкцій працюючи з структурними, пробковими, текстильними шпалерами, скло-шпалерами та інше.

поклеены обои оранжевого цветавиниловые и бумажные обоеи с декоративной кирпичной кладкой Виниловые обои в прихожей

Які шпалери сьогодні в моді?


Щороку виробник представляють колекції шпалер, що задають тренди та напрямки інтер'єрної моди будівель. У цьому сезоні для передпокою поряд з класичними візерунками і квітами актуальні несподівані фактури, нові кольори і прийоми обклеювання. Вітаються яскраві відтінки, на шпалерах у вигляді візерунків, розташованих на однотонному фоні. Передпокій прикрасять шпалери з екотематикой, що ніби оживляють природні матеріали, цікаві рослинні мотиви і забарвлення тварин.

Модним методом здійснення обклеювання шпалер є обклеювання стін шпалерами з додатковими смужками поперек кімнати, бо горизонтальні смужки мають ефект розширення простору кімнати. Об'ємні 3D-шпалери зроблять Ваш інтер'єр екстраординарним. Вибір кольору шпалер залежить від естетичного смаку господарів, умов освітленості, призначенням приміщення та іншим параметрам. Все в кімнаті повинно відповідати одному стилю, об'єднуватися загальною ідеєю. Для невеликого простору передпокою буде хороший вибір світлих шпалер з дрібним малюнком. Чим нижче стелю і більше площа, тим насиченим може бути малюнок текстури. Шпалери з вертикальними смугами створять візуальний ефект збільшення висоти передпокою.

В прихожей имитируют обои кирпичную кладку оптимальным вариантом обои с не крупным рисунком Обои сделают прихожую выше

Розрахунок кількості шпалер для передпокою

Стандартний рулону шпалер дозволяє обклеїти від 5 до 10 кв.м поверхні. Для максимально точного розрахунку потрібно знати величину площу шпалер в рулоні, площу що обклеюється та висоту кімнати. Купують шпалери із запасом, щоб при можливих виправленнях вистачило шпалер однієї партії. Обов'язково зберегайте зразок на випадок потреби докупити або дрібного ремонту ділянок поверхні (також бажано зберегти серійний номер на етикетці).

Площа обклеюваної поверхні - площа стін без площі дверей і вікон. При використанні шпалер з малюнком не забувайте врахувати періодичність малюнку на полотні. Щоб дотримати дизайну, частина шпалер доведеться вирізати. Витрата шпалер може збільшиться. Розділивши площу пообклеюваної поверхні стін на площу одного рулона дізнаємося необхідну кількість рулонів. Аналогічно робите і для стель. Запам'ятайте точність розрахунків збереже вас від непотрібних витрат.

стандартная ширина рулона обоев обоеи с крупным рисунком на одну длину

При потребі клеїти шпалери в передпокої власними силами, приготуйте необхідний інструмент. Вам буде потрібно такий інструмент, а саме:
- Валик або пензель для клею (бажано декілька різних), відро;
- Рулетка, олівець, ножиці й ніж по паперу для розкрою шпалер;
- Щітка з м'якою щетиною для фінального розгладження полотнищ;
- Гумові або пластикові валики для розкочування шпалер і прокатки швів;
- Отвес або лазерний рівень для рівності полотна та інше.

Відповідальні ділянки стіни та не знайомі для Вас види шпалер краще доручити клеїти фахівцям для швидкого та професійного результату.

[за матеріалами ibud.ua]

Просмотров: 6387 | Добавил: | Теги: обои, шпалери, передпокій | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення Вибір шпалер для передпокою - 21 Березня 2012, коментарі та відгуки: