› 
 › 
про початок опалювального періоду 2011

22:41

про початок опалювального періоду 2011

У відповідь на претензії "самого думаючого про людей"(у відомому всім сенсі) Прем’єр-міністр України Микола Азаров Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вважа, що нинішній старт опалювального періоду звичайний, і відбувається згідно намічених планів, а те що масштаби системних аварій на теплотрасах незначні свідчить про нормальну підготовку до його проведення. А всі скарги через затримку обігріву будівель сталися лище через: технічний стан мереж теплопостачання, відсутність сучасної термоізоляції будинків, кліматичні характеристики, чи зволікання місцевої влади.

Так згідно статистики, здебільшого, локальні пориви тепломереж, яких неможливо уникнути при їх нинішньому стані, і завдають найбільшого клопоту. Отже наступного року буде те саме: нові-старі пориви, затримки опалення і тд, бо труби старі та іржаві. Напевно це якесь замкнене коло "проблема-залатали-прорвало-проблема", вирішення якого щонайближчі років 30 чекати немає сенсу. Представте самі: Ви затіяли дома ремонт, і вирішили на підлогу зробити укладку ламината, цена матиме дуже важливе значення, виберете Ви дешевий матеріал - отримаєте низьку якість, довговічність та надійність, а вибравши дорогий та якісний - довго користуватиметесь підлогою.

Також як приклад набираючи популярність будинків, де створені ОСББ, мешканці самостійно визнають початок опалювального періоду для своїх будівель, внаслідок чого можуть починати опалення як раніше так і пізніше. Хоча мені слабо віриться що мешканці ОСББ будуть жалітися Азарову на холод в оселі - це вже суто їх особисті осбб'ешні проблеми.

Напевно найбільше щастить у цьому плані південним регіонам, особливо Криму, де досить тепло навіть в цей морозний для середніх широт України період. Тож кому холодно можете скористатися прикладом перелітних птахів та відправитися у тепліші краї, вже досить давно безвізовий режим з Ізраїлем дозволяє за якихось 300$ на білет відправитися на Середземне море))

Така хрінова ситуація склалася через бездіяльність(слабувату бездіяльність) держави по відношенню до житлово-комунального господарства. І не тільки у прояві дотацій та виділення бюджетів - а скоріше звичне бюрократично-воровське ставлення до проблем які не хвилюють самих депутатів. А відповідно будівельний комплекс (місія якого - забезпечити готовність систем) не може виконати покладені на нього задачі в цій сфері.

За інформацією з місць по питаннях ЖКГ локальні аварії теплових мереж та пошкодження внутрішньобудинкових систем опалення ліквідовуються протягом доби. Але саме цей поспіх і призводить до нових аварій у найблищі роки. Напевно всі були свідками коли на одне й теж місце що пару років вкладають однакові труби, які швидко псуються - а значить знову є робота аварійним службам.

Тож наступного року обов'язково у аварійних ремонтників буде робота, а у когось в домівках буде холодно. Дай Бог щоб вони користувалися нашими актуальними будівельними нормативами!

Комфортної Вам осені друзі!

Просмотров: 1750 | Добавил: | Теги: ламінат, опалення, мінрегіонбуд | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення про початок опалювального періоду 2011 - 2 Листопада 2011, коментарі та відгуки:

2012-01-10 Спам
1.
скачать госты украины
Ответ: