геометричне напруження

👉 Визначення:

геометричне напруження (або геометрическое напряжение) - Також відоме як конструкційне напруження. Це пружне напруження в точці, з урахуванням всіх різкіх змін в геометрії, але без урахування будь-яких локальних сингулярностей, коли радіус переходу прямує до нуля, таких як прорізі, що виникли через незначні неоднорідності, наприклад, підрізи зварного шва, тріщини, пошкодження, схожі на тріщини, звичайні сліди механічної обробки і.т.д. Це у принципі те саме, що й модифіковане номінальне напруження, але оцінюване, в основному, іншим методом.

геометрическое напряжение Также известно как конструкционное напряжение. Это упругое напряжение в точке, учитывающее все резкие изменения в геометрии, но не учитывающее любые локальные сингулярности, при которых радиус перехода стремится к нулю, такие как прорези, которые возникли из-за незначительных неоднородностей, например, подрезы сварного шва, трещины, повреждения, похожие на трещины, обычные следы механической обработки и.т.д. Это, в принципе, то же самое, что и модифицированное номинальное напряжение, но оцениваемое, в основном, другим методом.

geometric stress Also known as structural stress, is the elastic stress at a point, taking into account all geometrical discontinuities, but ignoring any local singularities where the transition radius tends to zero, such as notches due to small discontinuities, e.g. weld toes, cracks, crack like features, normal machining marks etc. It is in principle the same stress parameter as the modified nominal stress, but generally evaluated by a different method.

Англійською термін перекладається, як 'geometric stress'.

Референси:

"геометричне напруження або геометрическое напряжение (англ.: geometric stress)" згадується у нормативному документі EN 1999 Проектування алюмінієвих конструкцій. Частина 1-3. Конструкції, схильні до втоми. Теги: EN 1999, втома, геометричне напруження. Довжина тлумачення терміну: 1547 символів.
 › 
Просмотров: 1182 | | Рейтинг: 0.0/0
Фразу додано 2013-07-16 та оновлено . Відповідно пройшло днів - 0.

❔ Де згадується геометричне напруження?

"геометричне напруження" згадується у нормативному документі EN 1999 Проектування алюмінієвих конструкцій. Частина 1-3. Конструкції, схильні до втоми.

❔ Чи є переклад на англійську?

"геометричне напруження" англійською буде geometric stress.

❔ Яким чином зібрано цю інформацію?

Редакторський колектив сайту збирав інформацію про "геометричне напруження" з відкритих джерел в мережі інтернет та в нормативній літературі. На сторінці ви знайдете вказівки на джерело.

Термін геометричне напруження відноситься до категорії літера "Г", згадується у документі EN 1999 Проектування алюмінієвих конструкцій. Частина 1-3. Конструкції, схильні до втоми. На англійську мову геометричне напруження перекладається, як 'geometric stress'.

Ключові слова сторінки: EN 1999, втома, геометричне напруження.

У "словнику будівельника" є такий термін: Загальносплавна система каналізації
система каналізації, яка призначена для спільного відведення та очищення усіх видів стічних вод (господарсько-побутових, виробничих, дренажних, поверхневих, поливно-мийних).

👉Суміжні терміни

Також прогляньте схожі технічні визначення з EN 1999 Проектування алюмінієвих конструкцій. Частина 1-3. Конструкції, схильні до втоми:

👉Абетка Термінів

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

👉Додаткова інформація: