› 
 › 
Зміна № 3 ДБН В.2.2-3-97 Будинки та споруди навчальних закладів

20:56

Зміна № 3 ДБН В.2.2-3-97 Будинки та споруди навчальних закладів

Зміна № 3 ДБН В.2.2-3-97
Будинки та споруди навчальних закладів


Публічне акціонерне товариство „Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву” (ПАТ „КиївЗНДІЕП”) розробило ці зміни до нормативного документа. Авторство належить шановним: В.Куцевичу (д-р архітектури (науковий керівник), Б.Губову та І.Чернядьєвій (архітектори). Також у розробці приймали участь: ДУ „Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М.Марзєєва” АМН України (Н.Полька, д-р мед. наук; С.Гозак, канд.. мед. наук; В.Махнюк, канд. мед. наук) та Український науково-дослідний інститут цивільного захисту МНС України (О.Євсюков, канд.. техн. наук; В.Ніжник, О.Якименко, інженери)

Департамент містобудування, архітектури та планування територій Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Зміна погоджена Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Державною інспекцією техногенної безпеки України та МОЗ України.

Згідно Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 30.12.2011 № 420 Зміну №3 офіційно затверджено та надано чинності з 01.07.2012р.

У тексті Зміни №3 внесені актуальні поправки до діючого нормативного документа, замінені старі нормативні посилання. Змінені Додатки 1, 7-10. До дано новий Додаток №11 "Вимоги до проектування загальноосвітніх шкіл із організацією інклюзивного навчання" та Додаток №12 "Бібліографія", змінені ключові слова.

Додаток 11. Вимоги до проектування загальноосвітніх шкіл із організацією інклюзивного навчання
1 Загальні вказівки
1.1 Для організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами (дітей з вадами фізичного та психічного розвитку, в тому числі дітей-інвалідів) у загальноосвітніх школах (загальноосвітніх навчальних закладах) створюються умови для забезпечення безперешкодного доступу
до будинків, приміщень, елементів земельних ділянок такого закладу дітей з вадами опорно-рухового апарата, зокрема тих, що пересуваються на інвалідних кріслах-колясках, і дітей з вадами слуху та зору.
1.2 За необхідності у загальноосвітніх навчальних закладах створюються класи з інклюзивним навчанням, де навчаються діти з особливими освітніми потребами, які потребують корекції фізичного та/або розумового розвитку.

Звісно для молодої сімї, що шукає квартиру важливо щоб поруч був дитячий садок та школа. Шукаючи Ви зможете знайти саме той варіан ціни та інших факторів, що задовольнить Вашу родину.

2 Об’ємно-планувальні рішення
2.1 Шляхи евакуації у будинку загальноосвітньої школи із організацією інклюзивного навчання слід передбачати згідно з вимогами ДБН В.2.2-17.
2.2 Основний та допоміжні входи до будинку, а також евакуаційні виходи з будинку назовні слід обладнувати пандусом з уклоном не більше ніж 1:12 або 8% (1:10 або 10% при перепаді рівнів підлоги до 0,2 м) згідно з 6.3.2 ДБН В.2.2-17, а за необхідності влаштовують також і сходи з уклоном 1:3.
Ширина вхідного тамбуру має бути не менше 2,2 м, вхідних дверей – не менше ніж 1,2 м.
2.3 Ширина дверних і відкритих прорізів у стіні, а також виходів із приміщень і з коридорів у сходову клітку повинна бути не менше ніж 0,9 м відповідно до вимог ДБН В.2.2-17. Ширину прорізів у стіні для вільного проїзду інвалідного крісла-коляски рекомендується приймати не менше ніж 1,2 м.

Просмотров: 3754 | Добавил: | Теги: Зміна, ДБН В | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення Зміна № 3 ДБН В.2.2-3-97 Будинки та споруди навчальних закладів - 26 Вересня 2012, коментарі та відгуки: