› 
 › 
Щодо виключення жилого приміщення з числа службових

17:36

Щодо виключення жилого приміщення з числа службових

За змістом пункту 6 Постанови РМ УРСР № 37 виключення жилого приміщення з числа службових відбувається за клопотанням підприємства, установи та організації, рішенням виконавчого комітету районної, міської, районної в місті ради. Необхідно зазначити, що таке клопотання подається, якщо відпала потреба в такому його використанні.

Оскільки законодавець не визначає умов, за яких може відпасти потреба у використанні житла як службового, вважаємо, що до них можна віднести:
1) скорочення посад, яким відповідно до переліку (затверджений Постановою) може бути надано службове житло;
2) особи, які працюють на посадах, яким відповідно до переліку може бути надано службове житло, забезпечені власним житлом, що дозволяє їм належним чином виконувати свої трудові обов'язки. Варто зазначити, що факт проживання в службових жилих приміщеннях робітників та службовців, які припинили трудові відносини з підприємством, установою та організацією, не є причиною для виключення цих приміщень з числа службових.

При виключенні житла з числа службових в журналі обліку робиться відповідна відмітка.
У разі ліквідації підприємства якому належало службове житло його виключення з числа службових можливо за клопотанням правонаступника ліквідованого підприємства, якщо правонаступник невизначений, то за ініціативою органу місцевого самоврядування.

Внаслідок ліквідації підприємства та припиненні трудових відносин, що стало причиною відсутності трудового стажу у працівника (понад 10 років), не є підставою для виключення житла з числа службових.
Враховуючи викладене, виключення жилого приміщення з числа службових можливе за ініціативою та на підставі рішення органу місцевого самоврядування.

За матеріалами Мінрегіону.

Просмотров: 2867 | Добавил: | Теги: службове приміщення, житло | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення Щодо виключення жилого приміщення з числа службових - 3 Квітня 2013, коментарі та відгуки: