› 
 › 
Продовжується робота над ДБН В.2.2-Х-20ХХ «Будинки одноквартирні»

22:46

Продовжується робота над ДБН В.2.2-Х-20ХХ «Будинки одноквартирні»

Міністерство продовжує роботу над проектом нових державних будівельних норм ДБН В.2.2-Х-20ХХ «Будинки одноквартирні», розроблений Державним підприємством "Український державний науково-дослідний і проектний інститут цивільного сільського будівництва" – ДП "УкрНДПІцивільбуд". Про це повідомили в Департаменті містобудування, архітектури та планування територій.

ДБН Будинки одноквартирні

За словами фахівців, основна мета розроблення нового нормативного документу – врегулювання питань проектування садибних (одноквартирних) будинків з врахуванням особливостей їх об’ємно-планувальних і конструктивних рішень, сучасних видів інженерного обладнання, у тому числі енергозберігаючого і енергонезалежного, особливостей, пов’язаних з наявністю земельної ділянки, господарчих будинків і споруд на прибудинковій території.

Проектом будівельних норм встановлюється терміни і визначення, класифікацію одноквартирних будинків за містобудівною ознакою та за наявністю блокування, переліки основних і допоміжних приміщень одноквартирних будинків, а також переліки будівель і споруд, що можуть розміщуватися на прибудинковій території.

Проектом будівельних норм будуть врегульовані питання:
планувальної організації присадибної ділянки, розміщення на ній житлових і господарських будинків, інженерних мереж і споруд;
об’ємно-планувальних рішень одноквартирних будинків;
механічного опору та стійкості конструкцій;
безпеки і доступності у використанні будинків;
забезпечення санітарних вимог;
пожежної безпеки;
економії енергії і енергозбереження, в тому числі, з використанням сучасних систем енергозберігаючого інженерного обладнання для енергонезалежних будинків з альтернативними джерелами енергопостачання, автономними системами водопостачання й очищення стічних води.

Прийняття цього документу сприятиме розширенню всяких класностей, підвищенню безпеки експлуатації та економії енергоспоживання, розширенню можливостей будівництва житла у хлухих місцях без розвиненої інженерної інфраструктури, зниженню собівартості будівництва.

Прес-служба Мінрегіону

Зазначимо що цей норматив у вигляді проекту можна вільно завантажити на сторінці пр ДБН В.2.2-Х-20ХХ «Будинки і споруди. Будинки одноквартирні»

Просмотров: 2360 | Добавил: | Теги: ДБН, проект, Будинки одноквартирні | Рейтинг: 0.0/0

Обговорення Продовжується робота над ДБН В.2.2-Х-20ХХ «Будинки одноквартирні» - 17 Лютого 2014, коментарі та відгуки: