› 
 › 
Плани поверхів

22:23

Плани поверхів

При виконанні плану поверху положення уявної горизонтальної січної площини розрізу приймають на рівні віконних отворів або на 1/3 висоти поверху, що викреслюють.
У випадках, коли віконні отвори розташовані вище від січної площини, по периметру плану розташовують перетини відповідних стін на рівні віконних отворів.

На плани поверхів виносять:
1) координаційні осі будівлі (споруди);
2) розміри, що визначають відстані між координаційними осями й отворами, товщину стін і перегородок, інші необхідні розміри, відмітки ділянок, розташованих на різних рівнях;
3) лінії розрізів, що проводять, як правило, таким чином, щоб у розріз потрапляли отвори вікон, зовнішніх воріт та дверей;
4) позиції (марки) елементів будівлі (споруди), заповнення отворів воріт і дверей (окрім тих, що входять до складу щитових перегородок), перемичок, сходів й ін. Допускається позиційне позначення отворів воріт та дверей указувати в колах діаметром 5 мм;
5) позначення вузлів і фрагментів планів;
6) найменування приміщень (технологічних ділянок), їх площі, категорії з вибухопожежної і пожежної небезпеки (окрім житлових будівель);
7) межі зон пересування технологічних кранів (за необхідності).

Площі проставляють у нижньому правому куті приміщення (технологічної ділянки) і підкреслюють. Категорії приміщень (технологічних ділянок) проставляють під їх найменуванням у прямокутнику розміром 5х8 (h) мм.

Для житлових будівель за необхідності на планах указують тип і площу квартир. При цьому площу проставляють у вигляді дробу, в чисельнику якого вказують житлову площу, в знаменнику – корисну.

Допускається найменування приміщень (технологічних ділянок), їх площі і категорії наводити в експлікації, зображеній на рисунку 3.2. В цьому випадку на планах замість найменувань приміщень (технологічних ділянок) проставляють їх номери.
Для житлових будівель експлікацію приміщень, як правило, не виконують.
absmiddle

Убудовані приміщення та інші ділянки будівлі (споруди), на які виконують окремі креслення, зображують схематично суцільною тонкою лінією з відображенням несучих конструкцій.

Майданчики, антресолі, дороги кранів й інші конструкції, розташовані вище від січної площини, зображують схематично штрихпунктирною тонкою лінією з двома крапками.
Приклади виконання планів поверхів будівлі наведені на рисунках 3.5.


До планів поверхів виконують:
1) відомість перемичок за формою (рис. 3.3).
2) специфікації заповнення елементів віконних, дверних та інших отворів, щитових перегородок, перемичок, замаркованих на планах, розрізах і фасадах.


Архітектурно-будівельні робочі креслення виконують відповідно до вимог ДСТУ Б А.2.4-4:2009 СПДБ. Основні вимоги до проектної та робочої документації і ДСТУ Б А.2.4-7-2009, та керуючись відповідними стандартами Системи проектної документації для будівництва (СПДБ).

Просмотров: 8876 | Добавил: | Теги: проектировать, кпеслення, поверх, проект, план | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення Плани поверхів - 4 Лютого 2012, коментарі та відгуки: