› 
 › 
Щодо поточних цін на основні будівельні матеріали у 2011 році

22:54

Щодо поточних цін на основні будівельні матеріали у 2011 році

Досить велика відстань між областями та регіонами нашої батьківщини та нерівномірний розподіл виробничих та споживчих центрів по території України стало причиною значних відхилень у ціні на будівельні матеріали в різних областях.

Інформація про поточні ціни на основні будівельні матеріали надано Управліннями капітального будівництва (УКБ), Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями за даними підприємств-виробників, що знаходяться на території України.

Цю інформацію можна використовувати у довідкових цілях та при визначенні вартості будівництва вона може слугувати замовнику та підряднику орієнтиром на стадіях складання договірної ціни та інвесторської кошторисної документації у випадках відсутності даних щодо цін на окремі матеріали, які не є основними на конкретній будові.

Ціни по матеріалах наведено в файлах-таблицях для кожного місяця 2011 року, кожен файл містить дві таблиці:

- таблиця 1 – відображає ціни за регіонами, де зазначається найбільша та найменша ціна (позначаються червоним та зеленим кольором відповідно);
- таблиця 2 – наведено ціни в порядку їх зростання на основі даних таблиці 1.

На прикладі такого матеріалу як цемент марки 400 аналізуючи ситуацію в грудні 2011, бачимо що різниця між цінами досить висока - 1300 та 800 грн. А для керамічної цегли максимальна ціна взагалі в декілька разів перевищує мінімальну.

У випадках відсутності інформації про ціни на будівельні матеріали заводів-виробників (позначаються *) Управліннями капітального будівництва надавалася інформація щодо їх середнього рівня у регіоні.

Велике відхилення на матеріали поміж регіонами та протягом року мають як об'єктивні так і суб'єктивні причини. Так наприклад для пункту матимемо різні значення протягом року - в залежності від сезону та різні виробники пропонують різну ціну. також можлива похибка при наданні даних до Міністерства.

Перелік будівельних матеріалів для яких зібрані ціни за 2011 рік:
цемент, щебінь, пісок, бетон, товарний розчин цементний, розчин вапняковий, стінові блоки, керамзит, з/б. вироби, асфальтобетон, цегла керамічна, цегла силікатна, криця сортова, криця листова, арматура, дошки обрізні, металопластикові вікна, металопластикові двері, дверні блоки, паркет, плінтус хвойний, плити теплоізоляційні, плити мінераловатні, плити керамічні, шифер 8-хвильовий, руберойд, лінолеум, скло віконне, вапно будівельне негашене, гіпс будівельний, фарба олійна, фарба водоемульсійна, кабелі, проводи алюмінієві, труби крицеві водогазопровідні, труби каналізаційні, умивальники фаянсові, унітази фаянсових, ванни купальні, мийки, радіатори.

Загалом за 2011 рік можна спостерігати таку тенденцію зміни середньої ціни по Україні:
- спостерігається спад ціни в квітні-травні та в грудні місяці.
- відмітимо подорожчання ціни на матеріали і червні-липні 2011 року.

Завантажити Поточні ціни на будівельні матеріали 2011 р

На 2012 рік будемо надіятися на стабільні та адекватні ціни на будівельні матеріали!

Просмотров: 4994 | Добавил: | Теги: кондиціонери, ціни, цемент, цегла, УКБ | Рейтинг: 4.0/1

Обговорення Щодо поточних цін на основні будівельні матеріали у 2011 році - 4 Січня 2012, коментарі та відгуки: