› 
 › 
«Будинок А»

23:11

«Будинок А»

Цікавий проект «Будинок А» японського архітектора Такеши Хамада втілив у життя всі забаганки замовника.
фасад

Замовник поставив перед архітектором три складних творчих завдання.

Перше завдання - на 56 квадратних метрах майданчика втиснути повноцінний триповерховий будинок. При цьому ділянка під забудову розташована між новим будинком, в якому здають в найм житло, і стареньким будинком, що зведено у 50х роках, в центральному районі міста Абено-Уорд (Японія).

Друге завдання - перший поверх виділити під багатофункціональну Live Studio для молодої дівчини замовника, де б можна було б займатися творчістю.

Третє завдання - запропонувати найбільш економічний проект для зниження витрат на будівництво.

фасад ввечері

У результаті перший поверх займає приміщення під назвою Live Studio, так званий Хобі-хол. Тут можна грати на музичних інструментах, давати концерти в складі групи для запрошених друзів. Адже дочка замовника проекту займається музикою та грає у музичній групі, тож місце для репетицій та концертів буде в пригоді. Для зручності влаштовано окремий вхід на другий поверх, щоб під час презентацій унеможливити доступ сторонніх до особистого простору господарів.

окремий вхід на 1 та 2 поверхи

Також простір першого поверху можна використовувати, як картинну галерею і місце для проведення різних вечірок та party. Тому декор приміщення, вибраний архітектором, досить однорідним для більшої гнучкості при експлуатації, а в кінці холу влаштований міні-бар.

міні-бар в головному холі

Оскільки замовник не висував додаткові вимоги до звукоізоляції першого поверху, тому проектант віддав перевагу для будівництва першого поверху простим залізобетонним панелям з обробленою поверхнею. Це дозволило зменшити капітальні витрати, прискорити строки спорудження та отримати максимально гнучкий та готовий до проведення будь-яких заходів простір. В такому випадку можливо було, для більшої виразності стін, влаштувати пвх панели, це й додало б бажаної фактурності стінам і зберело б їх гнучкість при проведенні різних заходів.

Зате для спеціальної кімнати для запису музики, де ставляться особливі вимоги до звукоізоляції, застосована повна звукоізоляція всього приміщення, включаючи звукоізоляцію вхідних дверей та вентиляційних отворів.

головна кімната холу

Підлога в Хобі-холі вистелена кедрової дошкою, що має гарні теплоізоляційні та зносостійкі характеристики, а на стелі змонтовано мобільне освітлювальне, враховуючи специфіку призначення приміщення.

Другий поверх відведено під спальні членів сім'ї з ванними кімнатами. На користь спалень довелося пожертвувати простором коридору.

горизонтальні вікна з південної сторони будівлі

Але для збільшення природної освітленості проходу між спальнями, в перекриття між другим та третім поверхами вмонтований скляний люк, який забезпечує світлом від вікна на мансардному поверсі.

додаткове освітлення коридору черех проріз

Підлогу на другому і третьому поверхах вистелено необробленою сосновою дошкою. Такий задум архітектора, щоб власники будинку могли самі спостерігати за поступовими змінами кольору і блиску деревини на підлозі, насолоджуючись ефектом старінням матеріалу покриття.

приміщення їдальні

На третьому поверсі запроектована кухня і їдальня з виходом на балкон. Складні умови розміщення будинку між існуючими будовами вимагають оригінальних рішень, тому основним джерелом природного освітлення та інсоляції приміщень в цьому будинку є фронтальні вікна і панорамні склопакети вздовж південної стіни.

кухня на 3-му поверсі

Архітектор Такеши Хамада дуже радий, що йому вдалося успішно втілити забаганки замовника, а приміщення будинку виконують своє призначення на 100%.

фасад будівлі та сусідні будинки

Це чудово, що зустрічаються є архітектори, яким співпрацюючи зі замовниками вдається втілити їх творчі забаганки та побажання в реальних проектах!

Просмотров: 2863 | Добавил: | Теги: архітектура, будинок | Рейтинг: 5.0/1

Обговорення «Будинок А» - 10 Травня 2012, коментарі та відгуки:

2012-05-18 Спам
1. Irina Zholud
Я с Вами полностью согласна,Богдан
Ответ: