› 
 › 
Кабмін роз’яснив, де і як треба здавати та отримувати документи дозвільного характеру з будівництва

16:04

Кабмін роз’яснив, де і як треба здавати та отримувати документи дозвільного характеру з будівництва

Кабмін роз’яснив, де і як треба здавати та отримувати документи дозвільного характеру з будівництва

Постанова КМУ від 27.01.2010 р. №90 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання документів дозвільного характеру в сфері будівництва»
Кабмін вніс зміни до постанов щодо надання документів дозвільного характеру в сфері будівництва.
Так, змінами до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів (постанова КМУ від 08.10.2008 р. №923) встановлено, що документи приймаються посадовою особою інспекції в дозвільному центрі за місцем розташування закінченого об’єкта будівництва, де й видається сертифікат.
Змінами до Тимчасовому порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт (постанова КМУ від 09.09.2009 р. №1035), визначено, що документи приймаються посадовою особою інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в дозвільному центрі за місцем розташування приватної будівлі. Інспекція Держархбудконтролю оформляє сертифікат у день пред’явлення документів про внесення плати за видачу сертифіката і сплату штрафу. Сертифікат видається посадовою особою інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в дозвільному центрі за місцем розташування приватної будівлі.
Зміни також внесено до Порядку надання дозволу на виконання підготовчих робіт та Порядку надання дозволу на виконання будівельних робіт (постанова КМУ від 30.09.2009 р. №1104). Відповідно до цих змін документи приймаються посадовою особою інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в дозвільному центрі за місцем виконання підготовчих чи будівельних робіт, там само видається і дозвіл на виконання цих робіт.

Просмотров: 6743 | Добавил: | Рейтинг: 4.5/2

Обговорення Кабмін роз’яснив, де і як треба здавати та отримувати документи дозвільного характеру з будівництва - 9 Лютого 2010, коментарі та відгуки: