геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР)

👉 Визначення:

геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР) (або геометрически нелинейный упругий расчет (ГНР)) - Розрахунок, що базується на принципах теорії згину оболонки для ідеальної конструкції з урахуванням лінійно-пружних характеристик матеріалу але з використанням нелінійної теорії великих прогинів, яка повністю враховує будь-яку зміну геометрії внаслідок дій на оболонку. На кожному етапі навантаження проводиться перевірка біфуркаційного власного значення



геометрически нелинейный упругий расчет (ГНР) Расчет, базирующийся на теории изгиба оболочек для идеальной конструкции, с учетом закона линейной упругости материала но с привлечением нелинейной теории больших прогибов, которая полностью учитывает любые изменения геометрии, возникшие в результате воздействий на оболочку. На каждом этапе нагружения проверяется бифуркационное собственное значение.



geometrically nonlinear elastic analysis (GNA) An analysis based on the principles of shell bending theory applied to the perfect structure, using a linear elastic material law but including nonlinear large deflection theory for the displacements that accounts full for any change in geometry due to the actions on the shell. A bifurcation eigenvalue check is included at each load level.

Англійською термін перекладається, як 'geometrically nonlinear elastic analysis (GNA)'.

Референси:

"геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР) або геометрически нелинейный упругий расчет (ГНР) (англ.: geometrically nonlinear elastic analysis (GNA))" згадується у нормативному документі EN 1991 Дії на конструкції. Теги: розрахунок, EN 1991, конструкція. Довжина тлумачення терміну: 1207 символів.
 › 
Просмотров: 1499 | | Рейтинг: 0.0/0
Фразу додано 2013-07-15 та оновлено . Відповідно пройшло днів - 0.

❔ Де згадується геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР)?

"геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР)" згадується у нормативному документі EN 1991 Дії на конструкції.

❔ Чи є переклад на англійську?

"геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР)" англійською буде geometrically nonlinear elastic analysis (GNA).

❔ Яким чином зібрано цю інформацію?

Редакторський колектив сайту збирав інформацію про "геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР)" з відкритих джерел в мережі інтернет та в нормативній літературі. На сторінці ви знайдете вказівки на джерело.

Термін геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР) відноситься до категорії літера "Г", згадується у документі EN 1991 Дії на конструкції. На англійську мову геометрично нелінійний пружний розрахунок (ГНР) перекладається, як 'geometrically nonlinear elastic analysis (GNA)'.

Ключові слова сторінки: розрахунок, EN 1991, конструкція.

У "словнику будівельника" є такий термін: Рекламний засіб
тимчасова чи стаціонарна спеціальна конструкція (світлові та несвітлові, наземні та неназемні (повітряні), плоскі та об’ємні стенди, щити, панно, транспаранти, троли, короби, механ...

👉Суміжні терміни

Також прогляньте схожі технічні визначення з EN 1991 Дії на конструкції:

👉Абетка Термінів

А [739]
Б [652]
В [1645]
Г [724]
Д [950]
Е [526]
Є [29]
Ж [77]
З [1158]
І [385]
К [1944]
Л [487]
М [981]
Н [978]
О [958]
П [2758]
Р [1115]
С [1900]
Т [1162]
У [309]
Ф [590]
Х [206]
Ц [160]
Ч [230]
Ш [323]
Щ [38]
Ю [42]
Я [46]

👉Додаткова інформація: